Aktiviti kem jelajah STEM 2019 - Mathew, Vloreen Nity; Chung, Ellen Siew Mee (UiTM Sarawak, 2020)
Pada 26 hingga 28 Julai 2019 yang lalu, UiTM Cawangan Sarawak dengan kerjasama Kementerian Pendidikan Sains dan Penyelidikan Teknologi Sarawak dan Jabatan Pendidikan telah menganjurkan Kem Jelajah STEM 2019 dengan jayanya. Bertempat di UiTM Cawangan Sarawak, Kampus Samarahan 2, seramai 99 orang pelajar dan 19 orang guru pengiring dari 10 buah sekolah dari Samarahan, Serian, Lundu dan Kuching, 22 fasilitators dari pelajar diploma UiTM Cawangan Sarawak dan 50 pensyarah telah terlibat dengan aktiviti ini secara langsung.