Graduan dan keusahawanan digital: satu transformasi di era globalisasi - Harun, Norlaili; Musa, Noor Dalila (Universiti Teknologi MARA, Terengganu, 2022)
Selama lebih dua tahun Malaysia dilanda pandemik Covid-19 yang telah mengorbankan beribu-ribu nyawa. Kesan Covid-19 sangat mendalam terutama terhadap ekonomi negara. Kesannya bukan sahaja dirasai oleh para pekerja sektor awam mahupun swasta malah para graduan juga terkesan. Selain ramai yang kehilangan pekerjaan, premis perniagaan terpaksa ditutup, kadar pengangguran di kalangan graduan juga bertambah. Situasi ini memaksa graduan mencari alternatif untuk meneruskan kehidupan tanpa bergantung pada makan gaji semata-mata.Salah satu alternatif tersebut ialah dengan menceburkan diri dalam bidang keusahawanan digital.