Briged MASMED: sukarelawan keusahawanan mahasiswa - Nik Jaafar, Nik Fazlin Hiryati; Ngali, Norzaidah; Abdol Ghapar, Marha (Universiti Teknologi MARA, Terengganu, 2022)
MASMED merupakan salah satu unit di Bahagian Penyelidikan & Jaringan Industri (PJI) yang bertanggungjawab untuk melaksanakan inisiatif dan usaha berkaitan keusahawanan di pelbagai peringkat. Saban tahun, pelbagai program dan aktiviti dilaksanakan samada di dalam ataupun di luar kampus. MASMED juga aktif melaksanakan program kerjasama dengan pelbagai pihak. Hal ini semestinya memerlukan pasukan pelaksana yang besar dari sudut bilangan ahli dan mantap dari segi komitmen. Rentetan daripada itu, mantan Koordinator MASMED UiTM Cawangan Terengganu iaitu Prof Madya Dr Rosman Mahmood telah memberi idea dan mencadangkan penubuhan pasukan sukarelawan dalam kalangan mahasiswa bagi maksud di atas.