Kewangan keusahawanan: satu perbincangan mengenai kajian era baru (Bahagian 1) - Ali, Noor Malinjasari; Abd Ghani, Roseziahazni; Abu Samah, A’tiqah Rashidah; Mokhlas, Hasmi; Borhanuddin, Rahayu Izwani; Sulong, Ruzaidah (Universiti Teknologi MARA, Terengganu, 2022)
Kewangan keusahawanan menawarkan pelbagai peluang untuk tajuk penyelidikan di era baharu ini. Untuk keusahawanan yang diusahakan sendiri, kewangan bukan sahaja merangkumi penyediaan modal tetapi juga menyediakan nasihat, jaringan, pemantauan, tadbir urus dan membenarkan pertukaran maklumat antara pelbagai agensi. Pihak para ilmuan juga telah membangunkan set-set data dan pengukuran yang lebih baik untuk mengukur dan memantau pembolehubah ini dalam pelbagai konteks.