Riderunner: memacu penggerak ekonomi setempat - Atlas, Ranee; Enggong, Tina Stephen; Norizan, Saifulrizan; Puem, Lucy Batchy Gabriel; Putit, Nuraini (Universiti Teknologi MARA, Terengganu, 2022)
Sejak negara dilanda penularan wabak Covid-19 yang serius awal tahun 2020, ramai di kalangan rakyat yang buntu memikirkan nasib kerana kehilangan pekerjaan atau sumber rezeki, tekanan, kebimbangan dan pelbagai masalah mental yang lain kerana merasa terkurung akibat Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) yang ketat. Banyak perniagaan yang terpaksa ditutup buat sementara waktu demi mematuhi arahan PKP dan tidak kurang juga yang tidak dapat bertahan dan terpaksa gulung tikar kerana menanggung bebanan yang tinggi dari segi kos operasi, beban sewa kedai dan upah pekerja.