Profil siswapreneur UiTM Cawangan Pahang Kampus Jengka - Abdul Razak, Nor Hidayatun; Mohd Zaki, Suhanom; Md Yusof, Norhidayah (Universiti Teknologi MARA, Terengganu, 2022)
Kemahiran keusahawanan merupakan salah satu kemahiran insaniah yang berguna kepada pelajar di peringkat universiti. Oleh yang demikian, pelajar perlu mempunyai minat yang mendalam dalam bidang keusahawanan untuk memastikan keterlibatan mereka dalam aktiviti keusahawanan secara komprehensif. Dengan penglibatan secara berterusan, ia mampu meningkatkan kemahiran pelajar di universiti kerana tidak semua pelajar mengikuti program pengajian perniagaan dan mempunyai keluarga yang terlibat dengan keusahawanan. Selain itu, penglibatan yang berterusan, akan memberi pendedahan kepada para pelajar tentang cabaran dan kemahiran menyelesaikan masalah dalam perniagaan