Usahawan kopi separuh masa, betul ke mudah? - Hussin, Adibah; Abd Wahid, Normilia (Universiti Teknologi MARA, Terengganu, 2022)
Kesedapan secawan kopi bergantung kepada bahan-bahan yang digunakan. Sama ada ia menggunakan biji kopi yang segar, susu yang lemak berkrim atau sirap yang berkualiti. Namun begitu, kemahiran dan teknik yang ada pada penyedia kopi atau barista juga memainkan peranan penting dalam menentukan kualiti kopi tersebut. Untuk menjadi seorang barista yang mampu menghasilkan kopi yang sedap, mereka perlu sentiasa meningkatkan kemahiran dan mencuba pelbagai jenis kopi bagi mendapatkan kopi yang mempunyai rasa, tekstur, bau yang terbaik.