Menjana pendapatan sampingan di kalangan pelajar - Yusop, Haslenda; Jumadi, Azlina; Mohammad, Siti Afiqah (Universiti Teknologi MARA, Terengganu, 2022)
Penularan wabak Covid-19 telah merubah rutin keseluruhan sektor dalam negara termasuklah sektor pendidikan. Krisis global ini telah menyebabkan sistem pendidikan negara beralih menggunakan medium pengajaran dan pembelajaran secara dalam talian di semua peringkat. Secara tidak langsung, ia telah mewujudkan keperluan bagi setiap pelajar untuk mempunyai peranti telekomunikasi sendiri dengan capaian internet yang baik. Lantas, ini secara langsung telah mencipta peluang kepada pelajar terutamanya pelajar sekolah menengah atau universiti memanfaatkan pengunaan peranti telekomunikasi untuk menjana pendapatan sampingan.