Keusahawanan di kalangan mahasiswa: pelan tindakan keusahawanan IPT 2021- 2022 - Hashim, Ina Murni; Tajuddin, Norulhuda; Ahmad, Siti Hasziani (Universiti Teknologi MARA, Terengganu, 2022)
Bidang keusahawanan merupakan antara tunjang penting dalam pembangunan sesebuah negara. Ia diakui sebagai pemangkin kepada pembangunan ekonomi menerusi perkembangan inovasi dan kreativiti, pewujudan pelbagai peluang pekerjaan serta dapat meningkatkan daya saing sesebuah negara. Dalam menghadapi kepesatan arus globalisasi yang menyebabkan peningkatan pengintegrasian ekonomi hampir semua negara di dunia, pembangunan keusahawanan menjadi lebih kritikal dan perlu diberi penekanan yang serius.