Strategi penyesuaian produk pelanggan dalam sektor pembuatan - Ali, Noor Malinjasari; Mohamed Nor, Raslina; Mokhlas, Hasmi (Universiti Teknologi MARA, Terengganu, 2022)
Usahawan dan perniagaan umpama lagu dan irama yang tidak dapat dipisahkan. Perniagaan pula biasanya meliputi pelbagai fungsi seperti pemasaran, pentadbiran, kewangan dan pengurusan operasi. Pengurusan operasi merupakan bidang perniagaan yang berkait rapat dengan amalan perniagaan yang menekankan kepada kecekapan dalam organisasi. Ianya melibatkan aspek perancangan, pengorganisasian, pemantauan dan pengurusan sumber manusia, bahan mentah dan kewangan untuk meningkatkan pendapatan dan pengurangan kos pembuatan.