Membina legasi: aspirasi jangka panjang dalam pengurusan perniagaan keluarga - Pardi, Faridah; Zainal Abedin, Nur Fadhlina (Universiti Teknologi MARA, Negeri Sembilan, 2025)
Perniagaan keluarga bukan sekadar mengejar keuntungan, tetapi membawa aspirasi untuk membina legasi yang berkekalan. Legasi ini merangkumi nilai, visi, dan semangat keusahawanan yang diwarisi antara generasi. Dalam dunia moden yang penuh cabaran, kelangsungan perniagaan bergantung kepada perancangan strategik jangka panjang. Kejayaan bergenerasi memerlukan adaptasi, kepimpinan dinamik dan pemindahan ilmu secara berkesan. Artikel ini mengupas bagaimana perniagaan keluarga boleh merealisasikan visi masa depan mereka. Ia menyoroti kepentingan merancang demi kesinambungan dan impak jangka panjang.