Ejen AI: pembantu autonomi yang berpotensi menggantikan aplikasi dan pekerjaan - Ab Rashid, Mohd Elfee; Arifin, Iskandar; Shabir Ahmad, Bashir Ahmad (Universiti Teknologi MARA, Negeri Sembilan, 2025)
Dunia digital sedang beralih daripada ekosistem aplikasi berasingan kepada satu sistem bersepadu yang dikendalikan oleh Ejen AI. Dengan hanya satu arahan, pengguna boleh mengurus pelbagai aspek kehidupan harian seperti tempahan, komunikasi, dan pembelian. Ejen AI menawarkan kecekapan dan kemudahan tanpa perlu membuka pelbagai aplikasi. Ia menyatukan data, mengurangkan gangguan, dan mempermudah pengalaman digital. Perkembangan ini menandakan satu revolusi dalam interaksi manusia-mesin. Masa depan digital kini lebih pintar, lancar, dan diperibadikan.