Cabaran rakan sekerja toksik: strategi untuk mengekalkan produktiviti dan kesejahteraan diri - Mohd Mahyideen, Jamilah; Muhamad Rusli, Nurhanani Afizan; Yaakob, Hafisah; Mohamad, Wan Normila (Universiti Teknologi MARA, Negeri Sembilan, 2025)
Motivasi adalah elemen penting dalam mencapai kejayaan di tempat kerja. Namun, mengekalkan motivasi boleh menjadi satu cabaran apabila berada dalam persekitaran yang dikelilingi rakan sekerja toksik. Rakan sekerja yang toksik boleh mencipta suasana kerja yang negatif, membawa kepada tekanan, penurunan produktiviti, dan bahkan keletihan emosi.