Kejayaan pemasaran melalui aplikasi “TikTok” - Mohamad, Wan Normila; Muhamad Rusli, Nurhanani Afizan; Yaakob, Hafisah; Mohd Mahyideen, Jamilah (Universiti Teknologi MARA, Negeri Sembilan, 2025)
TikTok kini dilihat sebagai platform pemasaran yang berpotensi besar untuk mengatasi media sosial lain seperti Facebook dan Instagram. Keunikan kandungan video pendek yang asli menjadikan TikTok lebih menarik dan berkesan dalam menjalin hubungan dengan pengguna. Gaya penyampaian yang santai dan tidak terlalu tersusun memberi kelebihan kepada pencipta kandungan. Menjelang 2027, TikTok dijangka mencapai 2.2 bilion pengguna, menunjukkan potensi pelaburan yang tinggi. Ini menjadikan TikTok sebagai platform meriah yang mampu menjadi ‘lombong emas’ dalam dunia pemasaran digital.