Bekas tentera ke usahawan berjaya - Ariffin, Iskandar; Ab Rashid, Mohd Elfee; Shabir Ahmad, Bashir Ahmad (Universiti Teknologi MARA, Negeri Sembilan, 2025)
Tan Sri Dr. Syed Azman Syed Ibrahim ialah pengasas Weststar Group dan merupakan antara usahawan paling berjaya di Malaysia. Beliau memulakan kerjaya dalam Angkatan Tentera Malaysia sebelum beralih kepada dunia perniagaan pada tahun 1993 dengan modal RM200,000. Perniagaannya berkembang pesat meskipun bermula tanpa Approved Permit (AP), sebelum akhirnya berjaya memiliki AP sendiri. Pada tahun 2002, beliau dilantik sebagai pengedar rasmi beberapa jenama kereta antarabangsa seperti Honda, Chevrolet dan Suzuki. Kini, beliau memiliki kekayaan dianggarkan RM3.5 bilion dan menerajui konglomerat dalam pelbagai sektor utama.