Tanaman hias keladi kawin silang (Cross Breed) Mukah - Jusoh, Ikhwan Naguib; Othman, Muhammad Fikri; Wan Mohamad Saferdin, W Fatimah Hanun; Zulkarnain, Izyan Farhana (Universiti Teknologi MARA, Terengganu, 2022)
Setiap kali berkunjung ke nurseri tanaman hias, pastinya anda akan disapa mesra oleh pemilik perniagaan Eze Grow Nursery & Landscaping iaitu Encik Abdul Rahman Haji Rahmat dan Puan Hamimah Haji Baker. Lebih mesra dipanggil Abang Man, perniagaan beliau yang beralamat di Taman Desa Pandan, Jalan Pam Stesen Lama, Mukah, Sarawak, bermula sejak tahun 1992 di belakang rumah dengan tanaman anak pokok pinang merah. Seterusnya beliau melebarkan perniagaan dengan melibatkan diri dengan kerja-kerja landskap, antaranya projek landskap di sekolah-sekolah, Balai Polis Bahagian Mukah dan Bahagian Balingian, Politeknik Mukah, taman-taman perumahan, taman Boulevard Mukah dan landskap tepi jalan di bawah kelolaan Majlis Daerah, dan lain-lain lagi. Pada tahun 2012, perniagaan Eze Grow Nursery & Landscaping terus berkembang dengan pembukaan tapak nurseri yang lebih besar bagi menjalankan aktiviti penanaman, pembekalan dan penjualan tanaman hias di pasar-pasar minggu, pesta keramaian dan lain-lain tempat sehinggalah ke hari ini.