Travelog: jelajah Kota Medan, Indonesia: the International Summer Course Architecture USU 2023 - Lim, Seng Boon; Adzhar, Noradzsyiah; Hamzah, Muhammad Ikhwan (Unit Penerbitan UiTM Perak, 2024)
Sebagai pemula kata, pengalaman epik ini bukanlah sekadar merungkai rahsia senibina. Ia adalah pelayaran melintasi hamparan sejarah dan budaya yang diselaputi rasa cinta dan takjub dengan setiap kejadian di Kota Medan ini. Pintu dunia ilmu sentiasa terbuka luas. Kami menggali ilmu dari setiap sudut dan simpang Kota Medan, sambil diselubungi sejuta emosi dan kejutan. Ini adalah cerminan kepekaan kami terhadap perubahan dan pertumbuhan, yang membentuk pandangan kami tentang keindahan sejarah sebuah kota urban. Kami pelajar-pelajar UiTM Cawangan Perak, Kampus Seri Iskandar, tidak hanya berkongsi kisah kami sendiri di Kota Medan, kami juga mencambahkan benih-benih karya seni yang diharap kekal sepanjang hayat. Daripada deburan ombak ilmu hingga kilauan pelangi pengetahuan, catatan ini adalah kanvas yang mencerminkan kepelbagaian pengalaman kami dalam menyulam jalinan sejarah nan abadi.