Usahawan makanan tradisional: kuih bahulu - Hashim, Nurul Falah; Akbarruddin, Mohd Noor Azmin; Norsalim, Putera Mohd Naim; Ishak, Noriza (Universiti Teknologi MARA, Terengganu, 2022)
Makanan tradisional Melayu merupakan warisan nenek moyang yang menyumbang kepada pembentukan budaya dan sosioekonomi masyarakat di Malaysia sejak berdekad lamanya. Ianya menjadi sebahagian dari khazanah yang diwarisi dari generasi terdahulu. Justeru, adalah menjadi tanggungjawab generasi seterusnya untuk melindungi dan mempertahankan khazanah berharga ini agar ianya terpelihara dari pengaruh kepesatan modenisasi dan globalisasi.