PKP bukan halangan: menjejaki Satay Kajang Sampan Ori di Bumi Kenyalang - Norizan, Saifulrizan; Narawi, Susana; Enggongg, Tina Stephen; Awang Bolhan, Dayangku Ruhayah; Radzi, Afaf Izzati Nazhah (Universiti Teknologi MARA, Terengganu, 2022)
Nazirul Ikhwan Bin Mohd Ali Shaiffuddin, 28, yang berasal dari Bangi, Selangor (graduan Diploma Perniagaan, UiTM Samarahan, Sarawak) adalah pemilik Restoran Satay Kajang Sampan Ori yang dijalankan bersama seorang rakan kongsi semenjak tahun 2014. Bermula dengan minat yang mendalam terhadap perniaagan semasa di universiti, beliau mengorak langkah dengan menubuhkan perniagaan sate yang terletak di Samarahan, Sarawak dan kini berkembang sehingga beberapa cawangan termasuklah Dulang Kampung dan Airis Thai dibawah pengurusan syarikat Atmosphere Sky Resouces. Ketika ini, jumlah kakitangan restoran terdiri daripada 15 orang.