Memeterai persefahaman bersama CENTEXS Kuching - Abang Abdul Rahman, Dayang Hummida; Bujang, Saimi; Kamaruddin, Siti Faridah; Umar, Norhayati; Yacob, Yusman (Corporate Communication Unit, UiTM Mukah Campus, 2025)
Antara intipati penting yang dipersetujui oleh UiTM Cawangan Sarawak dan CENTEXS adalah menggalakkan kerjasama akademik tempatan dan antarabangsa dalam kalangan kakitangan dan pelajar dari kedua-dua institusi. Selain itu, UiTM juga boleh bekerjasama dengan CENTEXS di dalam penganjuran symposium, persidangan, kursus jangka pendek dan kolaborasi penyelidikan. Bahkan, kedua-dua institusi ini juga saling mempromosi maklumat dan aktiviti pembangunan pelajar dari semasa ke semasa.