Usahawan agri-makanan pasar malam: manfaatkan strategi perniagaan digital - Kamarul Zaman, Nur Badriyah; Othman, Nur Maizatul Idayu; Othman, Zakirah (Universiti Teknologi MARA, Terengganu, 2022)
Wabak pandemik Covid-19 yang melanda telah memberi kesan serius kepada ekonomi sama ada pada peringkat nasional mahupun global. Maka antara langkah yang di ambil oleh kerajaan Malaysia bagi mengekang penularan wabak ini adalah dengan mewartakan Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) bermula 18 Mac 2020. Semasa tempoh PKP terdapat peraturan-peraturan yang telah digariskan dan perlu dipatuhi antaranya penutupan semua institusi pendidikan, rumah ibadat seperti masjid dan gereja, serta premis kerajaan dan swasta kecuali bagi institusi yang terlibat dengan perkhidmatan penting negara seperti kesihatan, keselamatan, penyiaran, pengangkutan, peruncitan dan bekalan makanan.