Transkrip wawancara bersama seniman Mustapha Kamal Bin Mohamad Daud - Ismail, Fatin Qamariah; Nik Yusoff, Nik Alisa Asmat (2014)
Transkrip ini mengandungi temu bual bersama Encik Mustapha Kamal mengenai kerjaya beliau dalam bidang seni yang sudah hampir 30 tahun berkecimpung dalam bidang ini. Transkrip temu bual ini dijalankan di rumah kediaman beliau di Taman Bukit Indah, Ampang pada 12 April 2014, bermula jam [Sila nyatakan masa mula] pagi sehingga petang. Beliau merupakan salah seorang Artis yang versatil kerana menceburkan diri dalam bidang lakonan dari zaman muda beliau sehingga ke hari ini masih aktif. Transkrip ini menyentuh serba sedikit tentang latar belakang beliau serta pengalaman beliau semasa menjadi Artis. Temu bual ini menumpukan tentang pengalaman yang beliau lalui sepanjang menjadi Pelakon, Pengarah, dan pengalaman beliau dalam bidang perniagaan. Beliau turut menceritakan bagaimana beliau boleh berkecimpung dalam bidang perniagaan beliau sendiri, dan menjadi duta kepada syarikat-syarikat besar seperti Adidas, Camel, Bonia, Jaguar, Emerald, dan lain-lain. Selain itu, beberapa pendapat beliau mengenai bidang seni di negara kita dan pendapat beliau tentang artis-artis masa kini serta perbezaannya turut dikupas dalam transkrip ini.