Malaysia semarakkan keusahawanan sosial: sokongan dan inisiatif kerajaan - Adnan, Mohd Fairuz (Universiti Teknologi MARA, Terengganu, 2022)
Mutakhir ini, budaya keusahawanan sosial dilihat semakin mula berkembang di Malaysia. Terdapat organisasi mula melibatkan aktiviti dan operasi mereka dengan objektif untuk membantu dan mewujudkan impak positif dikalangan masyarakat. Kerancakan ini ditambah lagi dengan sokongan pihak kerajaan Malaysia terhadap aktiviti keusahawanan sosial ini dengan menyediakan geran peruntukan dan mewujudkan organisasi-organisasi tertentu dibawah penyeliaan pihak Kementerian Malaysia. Organisasi-organisai yang diwujudkan itu bertujuan untuk memajukan budaya keusahawanan sosial dikalangan individu usahawan mahupun organisasi. Berikut adalah antara organisasi-organisasi yang berada dibawah seliaan Kerajaan Malaysia