Home baker; mudah tapi jangan ambil mudah - Che Hasan, Asmawati; Che Azmi, Nor Azizah (Universiti Teknologi MARA, Terengganu, 2022)
‘Home Baker’ kini merupakan salah satu pekerjaan yang tidak asing lagi sama ada dilakukan secara sambilan ataupun secara tetap. Perniagaan pembuatan kek dan roti dari rumah ini bukan sahaja dimonopoli oleh kaum hawa tetapi juga diminati oleh kaum adam. Lambakan kelas pembuatan kek dan roti secara atas talian seperti facebook secara tidak langsung membuka lebih ruang dan peluang untuk peminat kek dan roti ini untuk mencuba. Yuran pendaftaran yang rendah juga antara faktor, ramai yang memilih untuk menyertainya.