Usahawan takaful di kala pandemik covid-19 - Rosman, Putri Shareen; Rosman, Putri Shazlia (Universiti Teknologi MARA, Terengganu, 2022)
Dalam keadaan sedemikian, ramai yang telah beralih kepada hospital swasta untuk mendapatkan rawatan yang lebih cepat dan selesa. Akan tetapi, rawatan di hospital swasta adalah lebih mahal dan ini meningkatkan kesedaran dikalangan rakyat Malaysia bahawa pentingnya untuk memiliki perlindungan takaful perubatan dan nyawa pada ketika ini. Kalau dilihat pada tahun 2020, Industri Takaful adalah industri yang berjaya kekal bertahan walaupun dunia diserang dengan wabak ini