Transkrip wawancara bersama Encik Mustapa Mansor bin Amer Muhamad Isa Pengerusi Majlis Solidariti Madani Malaysia - Mazlan, Mohamad Izwan Shafrizan; Mohamad Safuddin, Mohamad Syazren Qarnain (2014)
Transkrip ini mengandungi temu bual bersama Encik Mustapa Mansor mengenai kerjaya beliau dalam organisasi MASSA dan pengalaman beliau sebagai seorang sukarelawan di mana beliau sudah lama berkecimpung dan berpengalaman di dalam bidang ini. Transkrip temu bual ini dijalankan di dalam pejabat MASSA di Plaza Idaman, Gombak pada 21 Mei 2014, bermula jam 11:00 pagi. Beliau merupakan salah seorang Aktivis Antarabangsa yang patut dicontohi kerana menceburkan diri dalam pelbagai aktiviti sukarelawan sejak beberapa tahun lalu sehingga ke hari ini. Transkrip ini menyentuh serba sedikit tentang latar belakang beliau serta pengalaman beliau sebagai seorang Aktivis Antarabangsa. Temu bual ini menumpukan tentang pengalaman yang beliau lalui sewaktu misi menghantar bantuan ke Gaza bersama aktivis-aktivis antarabangsa lain, di mana mereka telah ditawan dan ditangkap kemudian dijadikan tahanan di sebuah penjara yang terletak di Israel. Beliau turut menceritakan bagaimana beliau boleh berkecimpung ke dalam dunia kesukarelawanan bersama MASSA dan beberapa organisasi bukan kerajaan (NGO) yang lain. Selain itu, beberapa pendapat beliau dikongsikan bersama mengenai keadaan rakyat di negara-negara bergolak seperti Thailand, Syria, dan Palestin.