SISKOM jelajah Kampung Kuala Lama oleh pelajar HPD233 - Japar, Juriah; Devung Welly, Venusya; Ganai, Simon; Khasmadi, Aina Syahirah; Louise, Alexander Andrian (Corporate Communication Unit, UiTM Mukah Campus, 2023)
Program ini merupakan anjuran bersama Jawatankuasa Kemajuan dan Keselamatan Kampung (JKKK), Kampung Kuala Lama. Pada hari pertama iaitu pada 7 Januari 2023, para pelajar menjalankan “Projek Demographics Data Profiling Kampung Kuala Lama” yang bertujuan untuk membantu JKKK Kampung Kuala Lama mendapatkan maklumat data penduduk disekitar kawasan kampung. Sebanyak 94 respondan teah berjaya ditemubual daripada 129 data berdasarkan maklumat daripada Ketua Kampung, Encik Junaidi @Yakub bin Usop. Ianya telah mencapai 72.87% daripada keseluruhan penduduk Kampung Kuala Lama.