Pengajaran kolaboratif dalam talian merevolusikan pendidikan universiti - Kamaruddin, Siti Faridah; Abang Abdul Rahman, Dayang Hummida; Juhari, Nur Nadia Qausar (Corporate Communication Unit, UiTM Mukah Campus, 2023)
Pensyarah-pensyarah daripada Universiti Teknologi MARA Cawangan Sarawak Kampus Mukah, khususnya yang mengajar kod ELC121: Integrated Language Skills (Listening) telah berjaya melaksanakan model pengajaran kolaboratif dalam talian anjuran CIDL Shah Alam pada semester Mac hingga Ogos 2023 dengan merevolusikan cara pembelajaran dan penglibatan pelajar terhadap bahan kursus. Model pengajaran kolaboratif dalam talian ini telah mengubah pengalaman bilik kuliah tradisional menjadi persekitaran maya yang interaktif dan inklusif.