"STEM Lets Learn Interactively" - Mohd Mydin, Azlina (Unit Penerbitan e-Buletin JSKM, 2025)
Pada 11 Januari 2025, satu program kerjasama dengan SMK Kuala Kurau , Perak sempena Karnival Pendidikan dan Kerjaya STEM Dan TVET, Peringkat Zon Utara telah dijalankan. Program yang bertemakan “STEM LETS LEARN INTERACTIVELY” di bawa oleh sekumpulan pensyarah dari Jabatan Sains Komputer & Matematik (JSKM), UiTM Cawangan Pulau Pinang. Seramai 6 orang pensyarah JSKM menghadiri dan menjayakan program STEM ini sebagai wakil UiTM. Selain UiTM , wakil USM dan UPSI juga turut hadir menjayakan program karnival ini. Dalam program ini, pelbagai aktiviti dijalankan antaranya booth pameran inovasi STEM , aktiviti hands on berasaskan STEM,pertandingan Inovasi STEM dan jualan-jualan. Di Booth Pameran UiTM, medal, sijil,video program dan inovasi STEM yang di jalankan oleh para pensyarah JSKM dipamerkan. Pelbagai pencapaian daripada pensyarah JSKM itu dipertengahkan .Selain booth pameran, aktiviti hands on aktiviti STEM di adakan di booth UiTM. Tikar permainan aplikasi inovasi STEM yang dihasilkan oleh pensyarah JSKM digunakan dalam aktiviti hands on tersebut.