Program subsidi upah kepada usahawan kecil & sederhana - Othman, Ahmad Marzuki Amiruddin; Mustafa Kamal, Musmailina; Abd Mansor, Nor Hafizah (Universiti Teknologi MARA, Terengganu, 2021)
Encik Adam, seorang usahawan rangkaian chalet di Terengganu, berasa buntu memikirkan masa depan perniagaan yang telah diusahakannya semenjak 10 tahun lalu. PKP yang berterusan menyebabkan kemerosotan serius dalam perniagaannya. Di samping itu, beliau juga mencari cara untuk mengekalkan 30 pekerja yang telah bersamanya sejak penubuhan syarikat itu. Dengan mengambilkira rintihan usahawan PKS seperti Encik Adam, yang teruk terjejas oleh wabak Covid-19, Perdana Menteri Tan Sri Muhyiddin Yassin mencadangkan melalui bantuan pada 18 Januari 2021 beberapa rancangan rangsangan ekonomi melalui bantuan “Perlindungan Ekonomi dan Rakyat Malaysia” (PERMAI) berjumlah RM15 billion berbentuk bantuan subsidi dan percukaian. Antara bantuan PERMAI meliputi Program Subsidi Upah (PSU) 3.0 di mana pemberian PSU akan dilanjutkan kepada majikan PKS yang memenuhi syarat.