Certifyme khidmat rakan kaunselor - Awang Othman, Dayang Nordiana; Salleh, Shafiza; Abdul Hamid, Khyrol Etty; Masli, Izyan (UiTM Sarawak, 2021)
Secara fitrahnya, setiap individu mempunyai keinginan untuk membantu dan menolong orang lain berdasarkan kapasiti dan kesediaan yang ada pada mereka. Demikian juga seseorang individu akan merasa senang dan gembira apabila ada orang yang cuba memahami dan membantu mengatasi situasi-situasi sukar yang dialami dalam kehidupan seharian mereka. Bahkan pertolongan dalam bentuk sokongan psikologi atau moral ada ketikanya sudah cukup untuk seseorang mengharungi cabaran kehidupan dengan penuh tabah dan yakin