Baunya tidak disukai… khasiatnya tinggi - Shamsuddin, Rozita; Abdull Manan, Emilia; Abdul Manan, Mohd Masdi; Raja Mohd Yusof, Raja Norazila (Universiti Teknologi MARA, Terengganu, 2021)
Roza Ventures telah didaftarkan di bawah akta perniagaan pada 10hb Mei 2020 dan dimiliki sepenuhnya oleh Encik Khairunnazar bin Muhamad Adis sebagai pemilik tunggal syarikat. Di bawah Roza Ventures, pihak syarikat telah menubuhkan satu jenama produk iaitu ‘Roza Homemade Recipe’ iaitu Roza GHP (Roza Garlic Herbs Pickle). Matlamat utama jenama ini adalah untuk mengeluarkan produk makanan tambahan keluaran sendiri dari hasil tanaman sendiri (Homemade and Homegrown Product).