Online Youngpreneur Program (O.Y.C): memperkasakan kompetensi keusahawanan pelajar - Nik Jaafar, Nik Fazlin Hiryati; Shamsudin, Azlina; Abdullah, Sholehah; Johar, Norchahaya; Wan Chek, Wan Ahmad Khusairi; Ngali, Norzaidah (Universiti Teknologi MARA, Terengganu, 2021)
Dewasa ini, bidang keusahawanan merupakan suatu bidang yang sangat luas untuk diterokai terutamanya oleh golongan muda. Pemerhatian yang dilaksanakan ke atas para pelajar university, mendapati bahawa ramai pelajar yang berminat untuk menjalankan perniagaan ketika mereka masih belajar. Namun, mereka mempunyai beberapa kekangan yang telah menghadkan potensi dan minat mereka. Antara perkara yang sering menjadi halangan ialah tiada ilmu kursus berkenaan cara menjalankan perniagaan, tiada bimbingan khas daripada mereka yang berpengetahuan dan kurang keyakinan diri. Justeru itu, satu program latihan keusahawanan secara berstruktur dicadangkan agar dapat membantu mereka melibatkan diri dan mengatasi kekangan yang dinyatakan.