Meremajakan rawatan tradisional dan komplementari di kalangan warga kota - Yildirim, Nur Syazana; Mazlan, Nor Hafizah (Universiti Teknologi MARA, Terengganu, 2021)
Bekam atau Hijamah adalah kaedah rawatan alternatif yang tidak asing bagi masyarakat di negara ini. Ia merupakan kaedah rawatan alternatif yang digunakan oleh masyarakat Islam dan Cina dalam usaha mengatasi pelbagai jenis penyakit. Dengan menggunakan strategi penjenamaan dan pemasaran yang betul di media sosial, seseorang usahawan secara tidak langsung dapat memperkenalkan rawatan alternatif seperti urut badan dan bekam kepada pelbagai golongan masyarakat terutamanya yang berada di kawasan bandar.