Program intervensi Matematik (MAT112) anjuran KPPIM - Mohd Jamil, Nor Hilaliyah; Mohamed Idris, Hazfina (Corporate Communication Unit, UiTM Mukah Campus, 2023)
Matlamat utama pelaksanaan program ini adalah untuk menyediakan bimbingan tambahan yang memfokuskan kepada cara dan teknik untuk menjawab penilaian berterusan. Di samping itu, program ini juga bertujuan untuk menyediakan sokongan secara mentoring session dan peer support bagi membantu para pelajar yang rendah pencapaian dalam subjek MAT112. Program yang disertai oleh 70 orang pelajar ini telah berlangsung selama tiga jam.