Peranan utama pengangkutan dalam perniagaan & ekonomi serta kesannya kepada usahawan - Ali, Noor Malinjasari; Mat Salleh, Suzila; Mohamed Nor, Raslina; Mohd Noor, Hasmida; Hamzah, Siti Fatimah Mardiah; Sulong@A.Rashid, Ruzaidah (Universiti Teknologi MARA, Terengganu, 2021)
Pengangkutan merupakan antara penyumbang utama kepada bidang ekonomi dan merupakan salah satu strategi perniagaan dalam bidang yang kompetitif dan mencabar. Pengangkutan merupakan aktiviti yang menghubungkan antara perniagaan dengan rakan perniagaan yang lain dalam rantaian bekalan (supply chain) seperti pembekal dan pelanggan dan merupakan antara pengaruh penting dalam memastikan pelanggan berpuas hati dengan syarikat.