Program konvoi misi kemerdekaan dan akademik - Tari, Mohd Nur Faizal; Hamdin, Mohamad Syafie; Kamaruddin, Siti Faridah (UiTM Sarawak, 2021)
Program Konvoi Misi Kemerdekaan dan Akademik adalah inisiatif UiTM Cawangan Sarawak yang diketuai oleh Pejabat Polis Bantuan Kampus Samarahan dengan kerjasama Pengurusan Kampus Mukah, Persatuan Alumni UiTM Sarawak (MITSA) dan PDRM. Program ini telah berlangsung dari 15 hingga 17 September 2020 yang lepas, sempena sambutan Hari Malaysia. Secara amnya, program ini bermatlamat untuk mempromosikan program-program akademik yang ditawarkan oleh UiTM di hentian laluan konvoi, meningkatkan semangat patriostisme, merapatkan silaturrahim antara peserta, meningkatkan kekuatan mental dan fizikal peserta, memberi motivasi kepada peserta untuk aktif dalam aktiviti kerja berkumpulan serta menyemarakkan semangat warga UiTM dalam bulan kemerdekaan.