Program pembangunan komuniti melalui eko pelancongan dan keusahawanan kawasan Tellian Mukah: pembangunan produk - Lajim, Siti Farah; Kanyan, Agnes; Shamsuddin, Noor Emma; Mahdi, Ahmad Faisal (Corporate Communication Unit, UiTM Mukah Campus, 2023)
Program ini memfokuskan kepada pembangunan produk. Antara tujuan program ini adalah untuk membina kemahiran pengurusan produk dari segi perancangan, pengurusan, pengembangan dan berfokus kepåda pengguna dan mengetahui strategi–strategi dalam pembangunan produk dan membangunkan produk pelancongan yang berpotensi untuk dikomersialkan. Empat orang penceramah jemputan yang terdiri daripada pensyarah UiTM Cawangan Sarawak Kampus Mukah, telah dijemput untuk menyempurnakan pengisian program. Hasil daripada bimbingan penceramah-penceramah yang berpengalaman ini diharapkan dapat memberi pelbagai manfaat seperti pengetahuan tentang sistem asas inventori, sistem logistik, produk berpotensi, dan penjenamaan produk.