Ancaman kepada rekod kewangan bahagian ke 7 - Mohamad Ramli, Ahmad Azman (Universiti Teknologi MARA, Terengganu, 2021)
Pada edisi yang lepas, penulis telah membincangkan tentang dua jenis ancaman yang membahayakan rekod kewangan yang dimiliki oleh para usahawan. Ancaman-ancaman tersebut ialah makhluk perosak dan juga manusia. Artikel kali ini akan menyambung perbincangan tersebut dengan memberi tumpuan kepada satu lagi jenis ancaman iaitu serangan perisian. Serangan jenis ini merbahaya terhadap rekod kewangan kerana ianya akan menyerang rekod kewangan elektronik yang wujud dalam format Microsoft Words, Microsoft Excel, Microsoft Power Point dan sebagainya yang ada dalam sistem komputer.