Pelajar STA104/QMT181 mendalami ilmu statistik melalui bengkel - Zainuddin, Puteri Faida Alya; Azmi, Afifah (Corporate Communication Unit, UiTM Mukah Campus, 2023)
Bengkel ini mendedahkan pelajar-pelajar dengan teknik asas memasukkan data, analisis statistik deskriptif asas seperti mendapatkan min, median, mode, sisihan piawai dengan semudah satu klik tanpa menggunakan kalkulator, serta menghasilkan graf, carta dan jadual yang berkualiti tinggi. Dengan mempelajari cara menggunakan teknik asas perisian SPSS ini dengan betul, diharap para pelajar yang hadir dapat memproses dan menganalisis pelbagai data statistik dengan mudah dan cekap untuk menghasilkan tafsiran dan laporan projek penyelidikan yang berkualiti di masa hadapan.