Usahawan e-pendidikan: satu peluang & strategi bahagian 2 - Mohammad Patel, Iza Faradiba; Osoman, Afidah; Abdul Razak, Farihana; Harun, Nora (Universiti Teknologi MARA, Terengganu, 2021)
Di bahagian pertama, penulis telah membincangkan kelebihan serta dua strategi yang perlu untuk berjaya sebagai usahawan e-pendidikan. Kelebihan menceburi bidang ini terletak kepada faktor fleksibiliti. Minat pula adalah ciri utama selain strategi seperti latar belakang pendidikan serta memiliki akses kepada peranti yang terkini dan bersesuaian. Berikut adalah empat lagi strategi yang akan diperhalusi.