Siswa dalam komuniti: kembara D'Bankers @ Kampung Sungai Ud, Dalat - Punding, Azlan Yusof; Yakup, Izzatul; D'Bankers, UiTM Mukah (Corporate Communication Unit, UiTM Mukah Campus, 2023)
Program SISWA dalam Komuniti ini telah menyumbang kepada persekitaran yang bersih di kawasan kampung serta mempromosikan gaya hidup sihat dan cergas. Penduduk kampung juga telah menyambut baik dan menyampaikan ucapan terima kasih kepada pihak pengurusan UiTM Cawangan Sarawak Kampus Mukah di atas kesudian dalam menganjurkan aktiviti komuniti di Kampung Sungai Ud dan berharapan agar program sebegini dapat dilaksanakan dengan lebih kerap di kawasan sekitar kampung tersebut.