Lawatan tapak projek penternakan ketam Pulau Salak di bawah projek eko pelancongan UiTM Cawangan Sarawak bersama TERAJU Malaysia, UiTM Cawangan Sarawak dan UNIMAS - Sulaiman, Sharin (UiTM Sarawak, 2021)
Pada 22 September 2020 lalu, pihak TERAJU Malaysia, UiTM dan UNIMAS telah mengadakan lawatan ke tapak projek pentemakan ketam di Pulau Salak, Kuching. Lawatan ini disertai oleh Ketua Pegawai Eksekutif TERAJU iaitu Haji Silmi bin Abd Rahman, Pengarah TERAJU Malaysia, Encik Mohd Najib bin Jaafar dan pasukan; UiTM Cawangan Sarawak disertai oleh Yang Berbahagia Profesor Dato Dr. Jamil bin Haji Hamali, Rektor UiTM Cawangan Sarawak