Senarai tingkah laku yang patut dihindari usahawan muslim - Nayan, Surina; Nayan, Suhaimi (Universiti Teknologi MARA, Terengganu, 2021)
Senarai semak ini merupakan senarai tingkah laku atau perbuatan mahupun penampilan yang patut dihindari agar perniagaan laris terutama untuk peniaga atau usahawan muslim kerana Islam sangat menekankan aspek taharah atau kerbersihan dan kesucian makanan. Selain daripada menyajikan makanan yang bersih, suci dan enak serta halal, perkara-perkara atau tingkahlaku seperti yang disenaraikan di jadual 1 patut dihindari oleh usahawan Muslim kerana tidak bersesuaian dengan konsep Islam yang menitikberatkan aspek taharah.