Din usahawan OKU berjiwa kental - Osoman, Afidah; Abdul Razak, Farihana; Mohd Patel, Iza Faradiba (Universiti Teknologi MARA, Terengganu, 2021)
Menceburi bidang perniagaan mempunyai risiko yang tersendiri dan sekiranya tersalah langkah boleh membawa kepada kecundang, kekecewaan dan kerugian. Namun begitu, semangat kental yang ditunjukkan oleh seorang bapa tunggal berstatus Orang Kurang Upaya (OKU) bernama Nasiruddin bin Osoman akan diketengahkan di dalam penulisan ini dengan berkongsi mengenai cerita belaiu sebagai seorang usahawan OKU. Ia juga selaras dengan pengenalan konsep UiTM kini iaitu ‘Jom Cakna OKU’.