Perniagaan keluarga butik Omar Ali - Mat Salleh, Suzila; Ali, Noor Malinjasari; Hamzah, Siti Fatimah Mardiah; Mohamad Yusof, Hani Sakina; Mohammed, Noor Hafiza (Universiti Teknologi MARA, Terengganu, 2021)
Di sebalik kejayaan Butik Omar Ali, berdiri gagah seorang wanita yang menerajui perniagaan peninggalan ayahnya. Usahawan wanita yang meneruskan legasi ayahnya dan dibantu oleh adik beradiknya di bawah jenama Omar Ali merupakan anak bongsu daripada 11 orang adik-beradik. Azizah, merupakan seorang wanita yang cekal dan berjiwa besar demi mengekalkan baju tradisional negara. Azizah merupakan usahawan wanita yang berkelulusan dalam bidang Ekonomi dari Northern Illinois University, Amerika Syarikat. Memikirkan masa depan perniagaannya, Omar Ali juga telah menghantar anaknya Shaharir dan Muhammad Sohaimi ke London untuk meneruskan pengajian dalam bidang jahitan. Ilmu yang diperolehi oleh adik beradik ini dapat dikembangkan lagi melalui produk-produk, idea dan reka bentuk terkini bagi memenuhi permintaan pelanggan.