Pelajar FPA sertai KPPA untuk tingkatkan prestasi akademik - Johar, Nurain; Wondi, Mohd Hafizz; Abu Talip, Muhamad Syukrie (Corporate Communication Unit, UiTM Mukah Campus, 2023)
Pusat Pengajian Sains, Perladangan dan Agroteknologi telah menganjurkan Kem Pengukuhan dan Pemantapan Akademik (KPPA) 2023 bertempat di Bilik Seminar Takan, UiTM kampus Mukah dengan jayanya. Program ini adalah bertujuan untuk meningkatkan prestasi akademik pelajar-pelajar di bawah Fakulti Perladangan dan Agroteknologi. Kriteria pemilihan peserta untuk program ini telah ditetapkan oleh pengurusan fakulti bagi memfokuskan pencapaian KPI Peperiksaan Universiti.