Pemerkasaan usahawan wanita dalam industri pelancongan pasca Covid 19: satu renungan - Harun, Shahariah; Muda @ Yusof, Syafini; Misnan, Noorimah; Wan Musa, Wan Mardiana (Universiti Teknologi MARA, Terengganu, 2021)
Strategi memperkasakan kedudukan wanita dalam industry pelancongan pasca-COVID-19 bukan sahaja mencerminkan perubahan dalam masyarakat, malah menjamin masa depan industri pelancongan. Di seluruh dunia, wanita merangkumi sebahagian besar pekerja industri pelancongan. Wanita lebih cenderung menjadi usahawan pelancongan berbanding sektor ekonomi lain kerana perusahaan mereka berskala kecil, terutama perusahaan kecil dan sederhana (PKS).