Memupuk kemahiran keusahawanan di kalangan pelajar pengimejan perubatan UiTM Puncak Alam melalui program amal - Sharip, Hairenanorashikin; Supar, Rafidah; Mohamad Yamin, Lyana Shahirah (Universiti Teknologi MARA, Terengganu, 2021)
Bulan Oktober merupakan Bulan Kesedaran Kanser Payudara Sedunia. Bulan ini turut dikenali dengan nama “Pink October”. Reben berwama merah jambu merupakan simbolik kepada sambutan yang diraikan di seluruh dunia pada setiap tahun ini. Tujuan utama sambutan bulan kesedaran kanser payudara diadakan ialah untuk meningkatkan kesedaran masyarakat tentang kanser payudara yang merupakan kanser pembunuh wanita nombor dua. Selain itu, bulan kesedaran kanser payudara juga merupakan satu platform untuk menzahirkan sokongan masyarakat kepada penderita kanser payudara.