Perjumpaan pelajar pascasiswazah bersama Penolong Rektor UiTM Cawangan Johor Kampus Pasir Gudang - Abd Razak Hussin, Mohd Azmani Firdaus; Mohd Saman, Nur Rahmas; Ahmad Nazri, Ahmad Syafiq Iskandar (Universiti Teknologi MARA, Johor, 2025)
Pada 6 Ogos 2025, pelajar pascasiswazah UiTM Kampus Pasir Gudang telah diberi peluang menyertai satu pertemuan istimewa bersama Penolong Rektor. Bertempat di Bilik Mesyuarat Utama, Bangunan Pentadbiran UiTM Kampus Pasir Gudang, Johor. Sesi ini berlangsung dari jam 10.00 pagi hingga 12.00 tengah hari dengan menghimpunkan barisan jawatankuasa pensyarah, pelajar-pelajar pascasiswazah yang berlatarbelakangkan pelbagai bidang penyelidikan. Sesi dimulakan dengan ucapan alu-aluan Penolong Rektor yang menekankan perjalanan pascasiswazah sebagai proses mencabar namun membentuk ketabahan, daya saing, dan jati diri yang utuh. Perkongsian ini bukan sahaja menyuntik motivasi, malah membuka mata pelajar tentang kepentingan mengimbangi tekanan akademik dengan kesejahteraan diri disamping akal fikiran yang rasional dan relevan. Pertemuan bersama Penolong Rektor memberi peluang pelajar berkongsi bidang kajian, bertukar pandangan, serta membina jaringan akademik sekali gus mengeratkan kebersamaan komuniti pascasiswazah UiTM Kampus Pasir Gudang.